Komentarze: 0
Ryż z sosem z kurczakiem + surówki.
Ryż ugotuj w osolonej wodzie tak jak podają na opakowaniu.
Pół cebulki i małą część fileta pokrój w kostkę. Następnie na patelni rozgrzej troszkę masełka lub oliwy i wrzuć na rozgrzaną patelnie cebulkę. Mieszaj do momentu zeszklenia się. W kolejnym etapie dorzuć do smażącej się cebulki pokrojonego fileta. Przypraw lekko pieprzem (jeśli dodajecie już maluszką). Mieszaj. W tym czasie do 3/4 szklanki wody dorzuć połowę koski rosołowej rozpuść, a następnie dodaj do tego łyżkę mąki. Wymieszaj. Gdy mięso wraz z cebulką jest już podsmażone dolej wywar ze szkalnki i mieszaj tak aby się nie przypaliło. Następnie zdejmij z ognia i polej sosikiem gotowy ryż. Podawaj z surówkami np. samą startą marchewkę lub rzodkiewkę. Możecie też podać inne surówki.
Myślę, że taki obiadek można podawać nawet przed roczkiem. Mojemu synkowi smakowało.